Újra Lendületben a TTSE Labdásai

ÚJRA LENDÜLETBEN A LABDÁSOK

A Tápió Térségi Sportszolgáltató és Életmód Egyesület 2017. márciusa óta működik bejegyzett egyesületként. A nagykátai székhelyű TápióBall csapat, Király Gabriella vezetésével, 2011-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a Tápió vidéki településeken élő emberek testi, lelki, szellemi egészség és harmónia megtartását szolgáló mozgásos programokat, előadásokat szervezzen és bonyolítson le. Egyesületünk hitvallásának tekinti a MediBall sportág széles körű népszerűsítését, melynek érdekében, minden évben számos bemutatót tartunk helyi és környékbeli települések rendezvényein, mint majális, gyereknap, falunap, iskolai sportnapok.

A MediBall egy új, különleges élményeket nyújtó, a XXI. század minden igényének megfelelő modern sport, mozgásművészeti forma és képességfejlesztő eszköz. A folyamatos fejlődés és a játék adta mozgás öröme érdekében, jelen vagyunk országos MediBall rendezvényeken, szép eredményeket értünk el a MediBall Országos Bajnokságokon. Büszkék vagyunk, hogy TTSE csapattagunk, Hegedűs Ágnes, Emelt szintű MediBall oktató is utazhatott Kínába és a Magyar MediBall Csapat tagjaként képviselhette Magyarországot, a két évente megrendezésre kerülő világversenyen.

Ez évi eddigi versenyeredményeink: 2019. március 22-én, immár másodszor és hagyományt teremtve, szervezték meg a II. Kikelet MediBall Kupát, Nyíregyházán, csak egyéni mérkőzés kategóriában.
TTSE TápióBall színekben, 5 csapattagunk indult: Hegedűs Ágnes: I. helyezés; Tóth Barnabás: II. helyezés; Kiripolszki Attiláné, Muity József Jánosné és jómagam, Gigorné Nagy Katalin: III. helyezés.
Idén május 18-án kerül megrendezésre a XV. MediBall Országos Bajnokság  Nyíregyházán, melyre új lendületet véve készül kis csapatunk. Több kategóriában lehet nevezni a versenyzőknek: egyéni, páros, csoportos kötött forma és kreatív gyakorlatok, egyéni és páros mérkőzések, nemenkénti és korosztályos bontásokban. Évről évre növekszik a labdázni vágyó versenyzők létszáma, 140-150 főre tehető alkalmanként.

Sportegyesületünk benevez a 2019-es Kihívás Napja országos programba, melynek központi helyszíne Tápiószentmárton Nagyközség és vonzáskörzete. Az események és mozgásos programok több helyszínen zajlanak majd, mint Sportcsarnok és Tanuszoda, illetve Művelődési Ház épületében, központi parkokban és meglátogatunk több helyi és környékbeli céget és intézményt, hogy megmozgassuk a község apraja, nagyját. A reggeli ágyúszó után, lehetőség van, erőinket összpontosítva ágyúhúzással megbirkózni, melyre a közösség minden tagja vállalkozhat, de várunk, más településről is lelkes segítőket! Részletes programunk előkészület alatt és időben közhírré tesszük majd! Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné, hogy átmozgassuk tetőtől talpig!

A tavaly nyári, napközis gyerek táborunk sikerein felbuzdulva, már szervezés alatt az idei II. TTSE Életmód Tábor, melynek a Tápiószentmárton Művelődési Ház adott helyet.
Tervezett időpont: 2019. július 8-12-ig.


Az egy hét alatt sokféle mozgásformát kipróbálhattak a gyerekek, mint mediball, jóga, harcművészetek, aerobik, vizitorna, de egészségmegőrzéssel kapcsolatos játékos vetélkedők, gyógynövényismeret, interaktív kutyás bemutató is színesítette a programokat. A finom ebéd mellett, egészséges és friss zöldséggel, gyümölcscsel gazdagított tízórai és uzsonna is jutott az asztalra. A résztvevők ajándékot is kaptak!

2017-ben rendeztük meg, az I. Országos MediBall Vándorlabda Csapatversenyt, a Magyar MediBall Szövetség segítségével, a Tápiószentmárton Sportcsarnok és Tanuszoda épületében, mely egy időszakosan Tápiószentmártonba visszatérő országos rendezvénysorozat kezdete volt. A TTSE helyi gyerek és felnőtt csoportjai mellett, nagy létszámban az ország különböző városaiból érkeztek Tápiószentmártonba, a MediBall sportágat képviselő és gyakorló sportolók. Az egész napos rendezvény közel 150-200 embert mozgatott meg. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2 év után ismét megrendezzük, melyet 2019. október 12-ére tervezünk, II. Országos MediBall Vándorlabda Csapatverseny néven.

A TTSE vezetését 2019. februártól vettem át, így egyesületünk székhelye szülőfalum, Tápióbicske lett. Tápióbicskén élek családommal, két gyermek (16 és 3 évesek) édesanyja vagyok. A gazdasági szférában oktatóként, tanárként töltött évtizedek alatt, sokféle természetes és fitnesz típusú mozgásformát kipróbálva, immár hét éve találtam rá a MediBallra. A sport és a tudatos, minőségi mozgásra való törekvés életem központi részévé vált, mely nemcsak életmód váltással, de folyamatos pályamódosítással is párosult. Szakmai munkámmal párhuzamosan, Tápiószentmártonban 2013-ban kezdtem oktatni a MediBall mozgásformát. A Tápiószentmárton Művelődési Házban, MediBall edzéseink hétfőnként, 17.00-18.30-ig tartanak! Csatlakozni, kipróbálni bármelyik alkalommal lehet!
2018 tavasszal kezdődtek fittségi és alakformáló tornáim.
A FITT FORMA TORNÁT, szerdánként 16.30-17.30-ig, a Fehér István Művelődési Házban, Tápióbicskén tartom, valamint péntekenként 18.00-19.00 óráig, Tápióságon (Zárda Iskola Tükrös termében, 2253 Tápióság, Szabadság utca 10.).
A helyi Kortalan Nyugdíjas Klub felkérésére, hétfőnként, 14.30-15.00-ig, zenés, átmozgató tornát tartok, a Fehér István Művelődési Házban, Tápióbicskén.
Bármelyik edzésre Várok minden Kedves sportolni, mozogni vágyót!
Terveim között szerepel, hogy a környező településeken a MediBall oktatása mellett, zenés, átmozgató jellegű foglalkozásokat vezessek, több korosztály számára, melynek fő céljai az együtt végzett gyakorlatokon keresztül a tartásunk, közérzetünk javítása, fittségünk alakítása, egyensúly és harmónia a mozgásban.

A TTSE jövőbeni programja, hogy a MediBall oktatásán és gyakorlásán keresztül, iránymutatást adjon az egészséges életmódhoz, lehetőséget a személyes életmódváltozás megteremtéséhez. Ennek érdekében egyesületünk bővíti oktatói létszámát és folyamatos tagfelvételt hirdet! Jelentkezés és információ a megadott elérhetőségen!
Célom, hogy a sport, a mozgás szeretetét és erre való igényt, akár felnőtt, vagy gyerek, a saját életvitelébe, heti rendszerességgel be tudja építeni! Fontos feladatomnak tekintem, hogy életünk mindennapjaival, napi teendőink elvégzésével tudjunk egyfajta példát mutatni, miközben megőrizzük testi és mentális egészségünket. 

Gigorné Nagy Katalin, 06-30/929-0353, https://www.ttsemozgasmod.hu
TTSE elnöke
Emelt szintű MediBall oktató, Fitness-wellness instruktor