BEMUTATKOZÁS

Gigorné Nagy Katalin

TTSE elnök, Emelt szintű Mediball Oktató, Fitness-Wellness instruktor

Tápióbicskén élek családommal, két gyermek (15 és 2 évesek) édesanyja vagyok. A gazdasági szférában oktatóként, tanárként töltött évtizedek alatt, sokféle természetes és fitnesz típusú mozgásformát kipróbálva, rátaláltam a MediBall -ra. Az utóbbi években a sport és a tudatos, minőségi mozgásra való törekvés életem központi részévé vált, mely nemcsak életmód váltással, de folyamatos pályamódosítással is párosult. Mint gyakorló 6 éve foglalkozom a MediBall labdajátékkal, jelenleg oktatóként is segítek egyesületünk gyerek és felnőtt csoportjainál, illetve heti rendszerességgel step aerobik foglalkozásokat vezetek.

“A TIGRIST ELŐBB GONDOLATBAN KELL ELEJTENI – A TÖBBI CSAK PUSZTA FORMALITÁS.” – KONFUCIUSZ

Ahogy az idézet is utal rá, minden fejben dől el. Szükségünk van valamiféle mozgásra, mert e nélkül nincs élet. A mozgás örömét valamennyi ember megtapasztalja, emiatt játszanak a gyerekek mozgásos játékot, mert élvezik a testi ügyességet. Megérezzük a mozgás feszültségoldó hatásait is. Sportoláskor megfeledkezünk esetleges gondjainkról, fájdalmainkról. Legyen az bármilyen sporttevékenység, amellyel szívesen foglalkozunk és gyakoroljuk, hozzájárul az ember fizikai, szellemi és érzelmi fejlődéséhez. Fejleszti a testtudatosságot, az önbecsülést, az önbizalmat, az alkalmazkodóképességet; öntudatosságra, kitartásra nevel. Már pici kortól, tudatosan kell nevelnünk gyermekeinket a sport, a mozgás szeretetére, hogy a későbbiekben beépüljön a hétköznapjaikba, mint egy természetességgel része legyen életüknek. Bízom benne, hogy ezt a szemléletmódot, el tudjuk ültetni a felnövekvő generációban, akik tovább tudják vinni az általunk átadott értéket, élményt, melyet a mozgás öröme ad nekünk.

Még a most kamaszkorú fiamnál kisiskolás korban kezdtük a rendszeres mozgásra szoktatást, úgy kisebbik gyermekemmel mártudatosabban, a várandósság alatt és születése után is folyamatosan együtt végeztük a mediball gyakorlatokat, illetve tartottam foglalkozásokat. A 2 éves kislányom aktív részese az edzéseknek, igényli és élvezi a gyerek-felnőtt közösség inspiráló hatását és boldog.

Fontos feladatomnak tekintem, hogy életünk mindennapjaival, napi teendőink elvégzésével tudjunk egyfajta példát mutatni, miközben megőrizzük testi és mentális egészségünket.

 

Király Gabriella

Mozgásoktató, A TTSE megalapítója

Kiraly_Gabriella_tapio_tersegi_sportszolgaltato_es_eletmod_egyesulet_joga_meditacio_nagykata

Elsősorban a MediBall, Jóga és különféle rekreációs mozgások tanításával foglalkozom.

Többek között:

  • MediBall foglalkozásokat tartok gyerekeknek és felnőtteknek
  • A Sarasvati Alapítvány Jóga-, és Oktatási Központ Senior Jóga oktatóképzés vezetője vagyok

A sport, a mozgás, a természet szépsége jelenti számomra az élet erő-örömforrását. Aktív sportolói és versenyzői múlttal rendelkezem. Számos hazai és nemzetközi versenyen állhattam dobogóra. Jó érzés visszaemlékezni, akkor az volt a feladatom. A fizikai edzettségen túl azonban sokkal jobban foglalkoztat az a kérdés, hogy honnan jön az erő, amivel képesek vagyunk át- és túlélni az életünkben felmerülő problémákat. A választ természetesen önmagamban találtam meg.

Véleményem szerint minden önmagához őszinte és önismeretre törekvő ember számára nyilvánvaló, hogy a befelé figyeléssel, az önvizsgálattal olyan csodálatos erőket tud megmozgatni, amik természetes mivoltuknál fogva leegyszerűsítik, jobbá teszik életüket és ez környezetükre is kihat.

Célom egy olyan mozgásmód elterjesztése, tanítása, ami mindezt lehetővé teszi. Ami közelebb viszi az EMBERT az élet lényegéhez és elősegíti a „MAG A BIZTOS”, tudatos életérzést.

„Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed.”

 

Hegedűs Ágnes

Emelt szintű Mediball oktató

mediball-mozgasoktato-nagykata-edzes-joga-ttse

Nagykátai  születésű  vagyok, gyerekkorom óta sportolok. A mozgás, a természetes és  egészséges  életmód  mindig is  központi  szerepet  játszott az életemben. Sok sportágat  kipróbáltam és  testnevelő  tanárként  oktattam is. A MediBall megismerésével  új  perspektívák  nyíltak meg számomra és  ezek bizony jelentősen  megváltoztatták az életemet. 2011  óta  foglalkozom ezzel  a mozgásrendszerrel,  2013  óta  oktatom is  a TTSE  edzésein és  iskolákban.

Célom, hogy  minél szélesebb körben megismertessem a MediBall rendszerét  és  része  legyek  annak a folyamatnak, amelynek során a MediBall  országos  szinten  megjelenik   az iskolákban az oktatás és  nevelés  részeként. A MediBall  kiváló  tanulást segítő , ugyanakkor többek között  stresszkezelő  módszer is, amelynek  segítségével  az élet  minden területén   hatékonyabban  tevékenykedő,   fizikális, mentális, érzelmi szinteken  harmóniában élő,  tudatos, saját magáért és környezetéért felelősséget vállaló és saját  magát  felvállaló embereket  nevelhetünk.

Megfelelő  információk segítségével a MediBall mozgásforma  könnyen, gyorsan elsajátítható  és  jótékony hatásai a mindennapokban is érzékelhetők. A honlapunkon   található   Tananyagok   címszó  alatti  írásokból sok mindent megtudhatnak  ezzel  kapcsolatban.

A MediBall olyan mozgásforma,  amely  nem korfüggő,  még idősebb korban is fejlődési lehetőséget  kínál  mind  fizikális, mind mentális és érzelmi szinten.

Egyfajta példaként szeretnék  működni a jövőben arra  vonatkozóan, hogy a kor  nem akadály, ha az ember  mozgékonyan,  optimális energiafelhasználással, hatékonyan,  minőségi életet  szeretne  élni. (50 éves  elmúltam )

Szeretettel  várok  mindenkit a TTSE  programjaira  és edzéseire.

Tevékenységi   területeim:  Tápió-vidék,  Hollókő  és  környéke.

„ Soha  nem késő olyannak lenni, mint  amilyennek  az ember  mindig is  szeretett  volna…”

Kapcsolat:

Hegedűs Ágnes MediBall oktató, testnevelő tanár

Tel.: +36/306248213

Email: hegedusa.mediball@gmail.com  vagy hegedusagi65@yahoo.de

mediball-joga-ttse-hegedus-agnes